Su Sağlıktır

Su Sağlıktır
  • Vücudumuz dinlenme halinde iken bile bazal metabolizmadan ötürü bir ısı enerjisi üretir. Aktivite halinde bu enerji daha da artar ve terleme yoluyla vücut ısısını dengede tutar.
  • Egzersiz yaparken mineralden zengin su tüketmeliyiz. Sıcakla birlikte egzersizle vücuttan kaybolan su ve mineral miktarı artar. Egzersiz öncesi yarım saat kadar önce maksimum 500cc su tüketmek ve egzersiz bitiminden sonra da azar azar ama düzenli su tüketmek vücudun sağlığı açısından önemlidir.
  • Su vücudumuz için önemli bir detoks aracıdır. Hem kendi ürettiği hem de dışarıdan aldığı zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Ayrıca hücreler arası gerekli oksijen ve besini hızlı bir şekilde taşır.
  • Acıkma hissini azaltıp gıda tüketimini sınırlayarak kilo kontrolüne katkıda bulunur. Vücuttan ödemin atılmasına katkıda bulunur. Yeterli miktarda su içen kişilerde metabolizmayıçalıştırır ve hızlandırır.
  • En büyük sorunlardan biri olan kabızlığıönler.
  • Eklemlere kayganlaşmasında destek verir.

Ne kadar su tüketmeliyiz? Yeterli miktarda tükettiğimizi nasıl anlarız?

 Formül çok basit. Kilonuzu 40 ile çarpın. Sonuç mililitre cinsinden size içmeniz gereken su miktarını verecektir. Örneğin 50kg bir kişinin içmesi gereken su miktarı 2000ml yani  2 litredir.

Yalnız içtiğiniz kahve, çay ya da diğer sıvılar suyun yerini tutmayacağını bilin. Özellikle tein, kafein , alkol vücutta dehidratasyona sebebiyet verir. O yüzden içtiğiniz su miktarından emin olun. Suyunuzu içine limon, elma, maydanoz, zencefil, taze nane vb gibi istediğiniz aromalarla zenginleştirebilir içimini daha zevkli hale getirebilirsiniz. Unutmayın her eklediğiniz madde ile birlikte etkide de değişiklik olur.

Limonlu su alkali ortam hazırlarken, naneli olan su midevi olarak yardımcı olur. Kullanacağınız maydanoz diüretik etkisini arttırabilir. Bir gece önceden kullanacağınız kabuk tarçın glisemik indeksinizin dengelenmesine yardımcı olur...

Etiketler: Su, Sağlık
Mart 28, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR